­

Anne de Schiffart

"Ik draag graag bij aan een veiligere samenleving"

Geboren techneut

Ardes Advies is het bedrijf van Anne de Schiffart. Anne is opgegroeid op het bloeiende watersportbedrijf van zijn ouders. Daar kwam hij al jong met techniek in aanraking. Anne was altijd in de loods te vinden en deed al knutselend veel ervaring op.

Vrijwillige brandweer

Na de lagere school ging Anne naar de LTS en vervolgens naar de MTS. “Na de MTS ben ik bij mijn ouders in het bedrijf gaan werken. Daar heb ik schepen gebouwd, onderhouden en verhuurd. Een mooie tijd waarin ik ontzettend veel geleerd heb,” blikt Anne terug. Naast zijn werk op de scheepswerf ging Anne bij de vrijwillige brandweer. “Ik ben een brandweerman in hart en nieren. Ik was in totaal 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer, waarvan de laatste 14 jaar eerste bevelvoerder en teamchef. Een mooie, maar ook pittige tijd. Ik heb in gezien hoe branden zich kunnen ontwikkelen en wat omstandigheden en materialen met een brand doet.” Anne is altijd blijven leren.

Altijd blijven leren

Anne is altijd blijven leren en zich blijven ontwikkelen. “Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Dat kan alleen door constant opleidingen te blijven volgen en zo bij te blijven in je vakgebied. Toen aan het begin van deze eeuw de regelgeving op het gebied van brandveiligheid aangescherpt werd heb ik de kans gekregen om via mijn werk bij de brandweer opleidingen te gaan volgen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Brandveiligheidsadviseur en preventiespecialist

Die opleidingen waren voor mij het begin van een carri√®reswitch. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de scheepsbouw startte ik als adviseur brandveiligheid en preventiespecialist. In eerste instantie bij diverse gemeenten en sinds tien jaar als eigen ondernemer.” De Schiffart ging van botenman naar brandweerman: “Door mijn werk als brandveiligheidsadviseur en preventiespecialist draag ik bij aan een veiligere samenleving.”

Werkwijze en specialisaties

Anne houdt van een praktische manier van werken. “Ik kijk naar de risico’s en neem die als uitgangspunt. Van regelgericht naar risicogericht is de tendens. In de nieuwe Omgevingswet wordt dit ook wettelijk vastgelegd. Ik ben blij met deze ontwikkeling. Zo worden onnodige regels voorkomen, risico’s veel beter ingeschat en is het voor ondernemers makkelijker om te werken aan een brandveilig pand.” Anne houdt van maatwerk en een persoonlijke benadering. “Mijn adviezen zijn geen knip-en-plakwerk, ik kijk per project wat er moet gebeuren en zo maak ik een degelijk advies.”

Ardes geeft advies op het gebied van brandveiligheid. Door Ardes al vroeg bij uw project te betrekken voorkomt u dat er achteraf aanpassingen aan het plan gedaan moeten worden om toch te kunnen voldoen aan de eisen op het gebied van brandveiligheid. Ardes kan een 0-meting uitvoeren voor de Wet Kwaliteitsborging. Vervolgens maken wij een stappenplan en begeleiden wij u naar het gewenste niveau van brandveiligheid.

Tijdens de bouw kunnen wij inspecties uitvoeren om te zien of het bouwwerk voldoet aan de eisen van brandveiligheid. Zo voorkomt u dat na oplevering blijkt dat er nog niet voldaan wordt aan de eisen en u alsnog aanpassingen moet gaan doen aan uw nieuwe bouwwerk.

De Wet kwaliteitsborging en nieuwe Omgevingswet vragen een ander manier van toezicht. Ardes-Advies is thuis in de materie en kan voor u een 0-meting uitvoeren in het kader van de Wet Kwaliteitsboring of begeleiden in uw vergunningtraject voor de Omgevingsvergunning.