­

Ardes adviseerde over…

Onze projecten

De vaste opdrachtgevers, waar Ardes-Advies al jaren voor werkt dragen brandveiligheid hoog in het vaandel en zien de meerwaarde van het vroegtijdig betrekken van een adviseur. De Schiffart: “De bouwbedrijven en projectontwikkelaars die ik adviseer zien niet alleen de noodzaak, maar zeker ook de voordelen van het vroegtijdig betrekken van een adviseur. Zo kunnen we kiezen voor praktische plannen in plaats van dure aanpassingen als het gebouw eenmaal staat. Ook loop ik graag voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Daar doen mijn opdrachtgevers weer hun voordeel mee. Zij kunnen pro-actief aan de slag met hun brandveiligheid.”

Ardes-Advies Projecten Sterkevogel

De Sterke Vogel

In 2015 adviseerde Ardes Advies over de verbouw van De Sterke Vogel in Leeuwarden. Dit kantoorpand is verbouwd tot een woongebouw met meerdere appartementen en een kantoorruimte. Dit monumentale pand is ruim opgezet. Tijdens de verbouw had de eigenaar veel aandacht voor veiligheid; in het bijzonder de brandveiligheid. Ook tijdens de bouw was er een deugdelijke calamiteitenplan met makkelijk toegankelijke vluchtroutes. Ardes heeft hier het bouwtoezicht op het gebied van brandveiligheid uitgevoerd.

Hofstaete

In de binnenstad van Leeuwarden is een voormalig kantoor- en winkelpand omgebouwd tot een prachtig appartementengebouw. Omdat de eigenaar van dit pand oog heeft voor ruimtelijkheid en (brand)veiligheid, is het ruim opgezet en zijn er ruim voldoende veiligheidsvoorzieningen om tijdens een eventuele calamiteit goed te kunnen vluchten naar een veilig gebied.
Ardes-Advies Projecten Hofstaete
Ardes-Advies Projecten Heremastate

Heremastate

Het uitvoerende bouwbedrijf en de eigenaar van het pand wilden voordat zij zouden beginnen met de verbouw van de serviceflat een inventarisatie uitvoeren om te beoordelen welke voorzieningen er getroffen moesten worden om het gebouw veilig te maken zodat de gebruikers (ouderen) goed in staat waren om te vluchten naar een veilig gelegen gebied, rekening houdend met de mogelijke beperkingen die hun leeftijd met zich mee kan brengen.

Project Brede Scholen in gemeente Boarnsterhim

 

Bij de brede scholen in de dorpen Grou en Akkrum waren zeer veel gebruikers betrokken die allen hun eigen wensen hadden. Dit was één van de hoofdredenen waarom dit project lang geduurd heeft en er veel overlegmomenten nodig waren. De wensen van de verschillende gebruikers komen niet altijd overeen met elkaar, met de eisen op gebied van bouwkundige en brandveiligheid en met wetgeving. In samenwerking met de architect van de gebouwen zijn er uiteindelijk twee prachtige gebouwen ontworpen en gebouwd waarover de eigenaren en de eindgebruikers zeer te spreken zijn. Tijdens het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met vluchtveiligheid, beheersbaarheid van brand, opvang en doorstroom capaciteit van de vluchtmogelijkheden van de (veelal jonge) gebruikers, de (brandmeld)installatie maar ook met de klimaatbeheersing van de panden.

U kunt bij ons terecht voor

Ardes geeft advies op het gebied van brandveiligheid. Door Ardes al vroeg bij uw project te betrekken voorkomt u dat er achteraf aanpassingen aan het plan gedaan moeten worden om toch te kunnen voldoen aan de eisen op het gebied van brandveiligheid. Ardes kan een 0-meting uitvoeren voor de Wet Kwaliteitsborging. Vervolgens maken wij een stappenplan en begeleiden wij u naar het gewenste niveau van brandveiligheid.

Tijdens de bouw kunnen wij inspecties uitvoeren om te zien of het bouwwerk voldoet aan de eisen van brandveiligheid. Zo voorkomt u dat na oplevering blijkt dat er nog niet voldaan wordt aan de eisen en u alsnog aanpassingen moet gaan doen aan uw nieuwe bouwwerk.

De Wet kwaliteitsborging en nieuwe Omgevingswet vragen een ander manier van toezicht. Ardes-Advies is thuis in de materie en kan voor u een 0-meting uitvoeren in het kader van de Wet Kwaliteitsboring of begeleiden in uw vergunningtraject voor de Omgevingsvergunning.

Vrijblijvend een afspraak maken

Wilt u weten wat Ardes voor u kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op.
contact